Cum facem frisca acasa? Secrete de la Cofetaria Cafina

Noua ne place frisca, nu doar in savarine, ci si in cafea sau cu inghetata. O stiti: culoare usor galbuie, textura aerata usor neregulata, gust si miros de lapte. Si pentru ca suntem pofticiosi declarati, avem in frigider si o pregatim atunci cand ne trebuie. Dar cum sa o faceti si acasa?

Smantana dulce pentru frisca se gaseste si in comert, la tetrapack, fiind o alternativa rezonabila pentru cei care nu au acces la smantana dulce proaspata. Inainte de a fi scoasa din cutie trebuie foarte bine amestecata, intrucat grasimea are tendinta de a se separa. Inainte de a o bate, tineti-o la rece, poate chiar la congelator, pana face ace de gheata. Acesta este primul secret ­čÖé

Apoi, noi o indulcim, cu zahar tos, in proportie aproximativa de 1:10, presarat in ploaie, in timp ce o batem. Daca va place mai dulce, mai puteti adauga zahar.

Si va mai spunem un secret: batuta prea mult, smantana pentru frisca se branzeste, pentru ca doreste sa devina unt ;). Opriti-o din batut atunci cand incepe sa se intareasca. Nu aveti pretentii exagerate de la ea, pana la urma este o smantana cu personalitate .

Pofta buna !

Lasa un comentariu